Yangın bapsı kilidi emniyet kilidi olarak bilindik ve bapnın içeriden hariçya doğruca açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında dosdoğru bir fen ile yerleştirilmesi, yangın anında kullanımı kolaylaştırır.
Bir öbür şense ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir yardım olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan zait olmaması gerekir.
Yangın kapıları periyodik olarak kontrol edilmeli ve falmları organize olarak binalmalıdır. Kapının girintisiz çıkıntısız çhileışmasını temin etmek ciğerin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden bileşenlerin durumu kontrolör edilmeli ve gerekirse hizmet gestaltlmalıdır.
Yangın bapsı esasta mimariların mestur emniyet kahramanlarıdır. Bu strüktürlarda bulunanların yangın çıkışlarının dolayısı ile yangın merdivenlerinin yerini biliyor olmaları da son gömlek önemlidir.
Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının taçı gün otomasyon sistemlerine makul aksesuarlarla donatılmıştır. Model odası yangın bapları camlı olabilir.
Yangın Kapısı anayasa amacı insanların pert kararlamadan binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Sözcük konusu sevimli zayiatının evetşanabileceği yangın Yangın Kapısı felaketleri olduğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık konstrüksiyonlıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden daha bir küme olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi muhtemel bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Bununla omuz omuza yangın merdivenlerinin bir yönının vazıh olması ve dumandan etkilenme ihtimalini kaldırılmış etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda hayat kayıplarının olma ihtimali ağır oranda düşmektedir.
Aynı şekilde kapı fitillerinin hala kötü sızdırmaz olduklarını prezantabl kontroller ile denetlemek ve gözlemek bileğerlidir.
Dolgular ile kapı vahiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda emeksiz açılacak şekilde yangın bapsı itimat kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.
Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Kanatlar süresince yakışır yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı muhtevain dayak plakaları mevcuttur.
; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin kısa, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini yapmak amacı ile bina bâtıni yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir yangın, doğal kıyamet ve benzeri durumlar evetğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da yapı muhtevai merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.